Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projektek






Projekt címe: ÉLETÜNK - FÓKUSZBAN. KÖZÖSSÉGTEREMTÉS EGY LEGENDÁSFOTÓPÁLYÁZAT HÍVÓSZAVÁRA 
Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01876
Kedvezményezett neve: Kanizsa Fotóklub
Szerződött támogatás összege: 1.999.999 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tényleges fizikai befejezése: 2022.06.30.


A projekt bemutatása

A projekt célja:
A városban és a térségben jelenleg egyénekként működő amatőr és félhivatásos fotósok lokális hálózatba szervezésén, valamint a helyi fiatal tehetségek felkutatása és közösségbe szervezése révén a nagy múltra visszatekintő "Életünk" fotópályázat újraindítása és modernizálása.
A fotópályázattal meg kívánjuk szólítani a helyieken túl a diaszpóra testvérvárosainak alkotóit is, ezzel is erősítve a magyar kulturális együttműködést és az identitást.
Célunk a helyi társadalmi összetartozás erősítése, így a fotópályázat témakörei is az általános társadalmi, továbbá helytörténeti, honismereti témákat dolgozzák fel, amely minden célcsoportot, mind a fotósokat, mid a helyi lakosságot képes megszólítani. 
Emellett, eltökélt célunk, hogy az "Életünk" hagyományát értékei megőrzése mellett a jelen kor kihívásainak megfelelően folytassuk, nívóját még magasabb szintre emelve hírnevét öregbítsük. Azáltal is, hogy minél nagyobb körből kívánunk meríteni és minél szélesebb kapcsolati és közösségi hálózatot alakítunk ki, a méltán legendás, több mint 60 éves múltra visszatekintő fotóklub életének társadalmasításával és felpezsdítésével.

A HKFS célja, amelyhez a projekt leginkább hozzájárul:
A projekt keretében megvalósuló egyes tevékenységek komplex módon, minden elemükkel hozzájárulnak a HACSuNK Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiájában meghatározott innovatív lokális hálózatosodást támogató közösségfejlesztő program céljaihoz, a helyi társadalmi, helytörténeti, honismereti értékek bemutatásával, a közösségi együttműködéssel, a tevékenység társadalmasításával.






Vissza a honlap elejére